Noen tips til ditt Spania opphold.      

 

Her har vi listet opp endel små, men viktige detaljer på din første tur til Spania.

 

1. Ta med varme klær og tøfler eller gode sokker. Går du barbent på flisene i spanske hus, så er du garantert å bli forkjøla. Spanske hus kan være kalde om kveldene på vinteren ( nov, des, jan og feb.)

 

2.  Ta med  E-111 skjemaet  fra Trygdekontoret. Det sikrer deg rett til fri sykehusbehandling. Det spanske helsevesen er meget bra, og deres tjenester er gratis. Tannlege er også meget billig og bra her!!!

 

3.  For tolketjeneste ved f.eks legebesøk (det fins skandinaviske leger med det koster noe), kontakt konsulatet i Benidorm, tlf 965 852 107.

 

4.  P.g.a. varmen trenger barna mer vann enn hjemme. Vær oppmerksom på dette, og hvis de går på skolen, send med dem  vann i en plastflaske ( ekstra når de har gym). Vann må kjøpes på butikk, eller du kan hente gratis vann i fontenene i Polop. Drikk ikke vann fra springen.

 

 

5.  Bolig kan være vanskelig spesielt om vinteren, prøv Spaniasommer, de kan sikkert hjelpe deg med hus i området.

 

6.  Hvis du skal bo har lenge, kan det være lurt å opprette spansk bankkonto. Dette gir billigere uttak av pengene enn Visa-kort. Kontakt f. eks  SOLbank

 

7.  Fortvil ikke hvis du er bekymret for den spanske maten. Den er MEGET god, men skulle du ønske mer kjente ting, finns det en rekke norske produkter å finne i Supermarkedene: fra brunost til kaviar. Blant annet Costa Blanca Supermercado, Mercandia, Caprabo, og Mendoza har en meget godt utvalg.

 

8.  Har du lyst å ta med kjæledyr,  ta kontakt med fylkesveterinæren i god tid.