L'Alfaz del Pi                                         

KLIMAET.

 

Området i Alfaz sies å være det beste i Spania. I dette området er det et såkalt "mikroklima" (som på Gran Canaries) som skapes av de høye fjellene og kysten og Albiråsen som ligger helt ved kysten. Dette har gjort Alfaz-området til det sikreste området for godt vær og sol i hele Spania. 

I fjor var det bare et sted i Spania som hadde større gjennomsnittstemperatur over hele året; Sevilla med 25 C (Alfas hadde bare 24,5 C)! Nedenfor ser du en tabell over gjennomsnittstemperaturer over årets forskjellige måneder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LANDSKAPET.

Alfaz kommune er ca. 19 kvadratkilometer og er et område med en utsøkt kombinasjon av hav, fjell og fruktbar jord. Kysten er et nydelig og variert. Den starter i nord med stranda i Albir og strekker i sør til den ruvende  Sierra Helada, som er en av de bratteste klippekanter mot havet på hele middelhavskysten. Stranden i Albir, som har "det blå flagget", har rent og fint vann. Et deilig sted til å ta seg et godt bad eller bare å ligge og hvile i vannkanten.      Midt i dette området ligger Alfaz og Albir tettsted, og spredt utover ligger de forskjellige urbanisasjonene. For oss nordboere er det noen kjent med kysten og den imponerende fjellheimen rett innafor. Omlandet til er fantastisk med en rekke små fjellandsbyer og kystlandsbyen spedt omkring, hvor man kan oppleve virkelig spansk hverdagsliv litt borte fra alle andre nordboere og turister. 

I Alfaz kommune er ca 2/3 utlendinger av de fastboende  fordelt på 68 nasjoner, Norge er en av de største, med ca 10% av de registrerte fastboende (residente) i Alfaz kommune.

 

KOMMUNIKASJONER.

 

Infrastrukturen i Spania er imponerende, og veinettet er meget bra utbygd. Det er derfor meget korte avstander her. Benidorm er 5 min unna, Alicante 45 min unna, Madrid ca 5 timer unna osv. Buss, tog og taxi er meget billig i Spania.  Med taxi kjører du mange km for det samme prisen som drosjene i Norge starter på når du setter deg inn.

 

NORSKE INSTITUSJONER.

Vi har til og med en norsk representant valg inn i kommunestyret i Alfaz ( Angelica ). Det finns norsk klubb med ca 1000 medlemmer, norsk kirke o.s.v. For interesserte har vi lagt inn en liten oversikt over noen av de norske organisasjoner som finner her.

                                                                         TILBAKE